Viering en maaltijd

Na de viering is er elke week een warme maaltijd. Daarvoor sluit tegen 18 uur een tweede groep bezoekers aan, waardoor het totaal aantal aanwezigen meestal tussen de 100 en 120 ligt. Het streven is allereerst om hen een gezonde en voedzame driegangen-maaltijd te bieden. Voor velen is het een van de weinige of zelfs de enige 'normale' warme maaltijd van de week.
Maar bijna net zo belangrijk is het streven naar een 'huiskamersfeer' met een restaurantachtige bediening, waar mensen zich welkom en veilig voelen en waar bijzondere ontmoetingen plaats kunnen vinden.

De wekelijkse viering en de maaltijd op vrijdag vormen samen een ankerpunt in het werk. Voor de bezoekers vormen ze een rustpunt in een chaotische week, voor de pastors biedt het de mogelijkheid om het doorgaande contact met mensen te onderhouden en waar nodig of gewenst individuele afspraken te maken voor de komende week.

Voor viering en maaltijd kan men letterlijk elke vrijdag terecht bij het Straatpastoraat, dus 52 of 53 keer per jaar. Enkele keren is er een bijzondere maaltijd, zoals het kerstdiner en de zomerbarbecue in de prachtige kloostertuin. Een gewaardeerd 'extraatje' vormt de paasbrunch op Eerste of Tweede Paasdag.

Veertigdagentijd 2024 'Ga mee'

'Ga mee', is een oproep, een uitnodiging ook, die doorklinkt in veel Bijbelverhalen. In de Veertigdagentijd, de tijd waarin we toeleven naar Pasen, willen we in onze vieringen aan de hand van verbeelding en meditatie over dit thema met elkaar nadenken en van elkaar leren. Ga je ook mee?
Lees verder

Bruisend klooster achter de duinen

Kruispunt, 4-2-2024, TV-reportage over het Stadsklooster in Den Haag. Met fragmenten Straatpastoraat die hier voor dak- en thuislozen wekelijks in de kapel een viering organiseert en daarna volgt een gezamenlijke maaltijd.
Lees verder

De kracht van een klooster

Activiteiten Straatpastoraat in de uitzending Kruispunt 'De kracht van een klooster'. op zondag 4 februari 2024 te zien om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.
Lees verder

Kerstviering bij het Straatpastoraat.

Vrijdag 22 december vierden we kerst. De kapel, die omgetoverd was in een herberg, zat helemaal vol. Daarna was het kerstdiner voor 125 mensen in de zalen die prachtig versierd waren met kerstbomen en sfeerlichtjes.
Lees verder
Nico Binnendijk
Nico Binnendijk
06-55895582
Kitty Mul
Kitty Mul
06-25025120
Josette Broekman-van Popering
Josette Broekman-van Popering
06-21618754
Marjon Rijnders
Marjon Rijnders
06-58071347