Nieuws

Pasen, een terugblik...

Op Goede Vrijdag vierden we Pasen bij het Straatpastoraat. Op Tweede Paasdag verrasten we onze bezoekers, traditiegetrouw met een heerlijk Paasontbijt!
Lees verder

Viering van Passie en Pasen bij het Straatpastoraat

Op Goede Vrijdag, 29 maart, willen we met elkaar het Paasverhaal meebeleven. Dit ter afsluiting van ons thema 'Ga mee'. Dat doen we door samen getuigen te zijn van de weg die Jezus in zijn laatste dagen op aarde heeft afgelegd. Van het Laatste Avondmaal tot aan zijn opstanding! Aanvang 16.30.
Lees verder

Vette dinsdag: pannenkoek

Dinsdag 13 februari is een nieuwe traditie ontstaan bij het Straatpastoraat. De laatste dag van het carnaval wordt dikke dinsdag (katholiek) of vette dinsdag (protestant) genoemd.
Lees verder

Veertigdagentijd 2024 'Ga mee'

'Ga mee', is een oproep, een uitnodiging ook, die doorklinkt in veel Bijbelverhalen. In de Veertigdagentijd, de tijd waarin we toeleven naar Pasen, willen we in onze vieringen aan de hand van verbeelding en meditatie over dit thema met elkaar nadenken en van elkaar leren. Ga je ook mee?
Lees verder

De kracht van een klooster

Activiteiten Straatpastoraat in de uitzending Kruispunt 'De kracht van een klooster'. op zondag 4 februari 2024 te zien om 17.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.
Lees verder

Kerstviering bij het Straatpastoraat.

Vrijdag 22 december vierden we kerst. De kapel, die omgetoverd was in een herberg, zat helemaal vol. Daarna was het kerstdiner voor 125 mensen in de zalen die prachtig versierd waren met kerstbomen en sfeerlichtjes.
Lees verder

Bezoek aan Mauritshuis. Een prachtige middag!

Donderdag 21 december op bezoek aan het Mauritshuis in Den Haag. Wij waren daar uitgenodigd door het Mauritshuis.
Lees verder

Welkom in kerstherberg De Gastvrijheid!

Van 24 november tot en met 5 januari zal de Jozefkapel zijn omgebouwd tot Kerstherberg, genaamd 'De Gastvrijheid'. In de kapel en ook op het plein zullen er voor onze bezoekers weer verschillende verrassingen zijn die willen bijdragen aan een gezellige kerstsfeer.
Lees verder

Lunchgesprekken 'Waar word jij warm van ?'

De straatpastores organiseren dit najaar een serie van drie lunchgesprekken met als thema: 'Waar word jij warm van?' Vanaf donderdag 2 november. Telkens van 12.00-14.00 in de Vincentiushof, Westeinde 101A.
Lees verder

Vrijdag 14 juli barbecue in de kloostertuin

Ook dit jaar wordt er weer een zomerbarbecue georganiseerd voor alle bezoekers en contacten van het Straatpastoraat.
Lees verder

Vanaf 14 april aanvang viering voortaan om 16.45 uur

Vanwege de groeiende belangstelling voor zowel onze vieringen als onze maaltijden hebben we als team Straatpastoraat besloten om met ingang van vrijdag 14 april de viering voortaan een kwartier eerder te laten beginnen. Dus om 16.45 uur.
Lees verder

Paasontbijt op Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag, maandag 10 april zal er bij het Straatpastoraat een overheerlijk Paasontbijt worden geserveerd. Je bent van harte welkom! Aanvang 10.30 uur.
Lees verder