Zeer geslaagde 'Maaltijd omgekeerd'

27 maart 2018

Elke vrijdag zorgt een groep van 20 tot 25 vrijwilligers ervoor dat zo'n 100 tot 120 dak- of thuisloze bezoekers een heerlijke driegangenmaaltijd kunnen genieten bij het Straatpastoraat. Zij koken, serveren, ruimen op, wassen af en maken keuken, zaal en toiletten weer brandschoon.

Dankzij het bedrag dat wij vorig jaar ontvingen van de gemeente Den Haag als waarderingsprijs voor vrijwilligerswerk, konden op 13 maart de rollen eens worden omgedraaid. Een groep van ruim 20 vrijdagse bezoekers heeft een heerlijke warme maaltijd bereid voor ongeveer 50 van onze vaste vrijwilligers. En dat alles onder bezielende en enthousiaste leiding van de Haagse topkok en Bekende Nederlander Pierre Wind. Het feestelijke karakter werd verhoogd door de muzikale bijdrage van het trio Sir+, waardoor de avond uiteindelijk uitliep op een vrolijke dansparty van vrijwilligers en bezoekers sámen.

Fijn voor onze vrijwilligers om zélf eens verwend te worden, fijn voor onze bezoekers om eens iets terug te kunnen doen en vooral fijn voor allen om elkaar op deze ontspannen wijze op een heel andere manier te kunnen ontmoeten. En het eten was ook nog eens heerlijk!
In één woord (van Pierre Wind) samengevat: Kikkûh!