Terugblik op de zomeractiviteiten

7 september 2022

Over vieren, ontmoeten en delen

Ook in de zomermaanden hielden we iedere vrijdag met onze bezoekers een viering in de Jozefkapel van het Stadsklooster. Geïnspireerd door de prikkelende, bijzondere en soms ook mysterieuze Bijbelverhalen, dachten we met elkaar na over thema’s, zoals vrij zijn, de hemel, omgaan met verlies en verdriet of vergeving. Ook was er voor een ieder de mogelijkheid om een kaarsje op te steken en desgewenst de pastors te laten bidden voor dat wat jou persoonlijk bezig houdt.

Na de viering werd er voor de bezoekers in de zalen van het stadsklooster door onze vrijwilligers een heerlijk driegangen menu uitgeserveerd. Terwijl we ook een aantal malen met elkaar buiten aten op het plein voor het Stadsklooster.

 

Afscheid van Hanneke Allewijn

De zomer stond ook in het teken van het afscheid van een aantal teamleden en de verwelkoming van nieuwe collega’s. Op 3 juni namen we afscheid van straatpastor Hanneke Allewijn. Na haar afscheidsviering in de kapel, waarbij ze symbolisch haar werksleutels overhandigde aan haar opvolger Josette Broekman, volgde er een feestelijke maaltijd op het plein. Daar werd door het team en het bestuur stil gestaan bij Hanneke haar werk voor het Straatpastoraat en werd zij bedankt voor al haar inzet. Onder het genot van een heerlijke maaltijd met gegrild vlees van de BBQ, en de mooie en vrolijke klanken van de muziekformatie Sir Plus namen we afscheid van haar.

 

Schoenenmarkt

Op 9 augustus hielden we een schoenenmarkt in de Lutherse Kerk. Er was weer een ruime keus aan schoenen en voor iedere bezoeker de mogelijkheid om een of meer paar gratis schoenen mee te kunnen nemen. Terwijl aan een ieder ook drinken met wat lekkers werd aangeboden. Met dank aan de kosterij van de kerk voor al hun gastvrijheid en ondersteuning, konden we weer veel mensen van schoeisel voorzien en er met elkaar een gezellige dag van maken.

 

Zomer BBQ en afscheid van Jolly van der Velden

Op 12 augustus hielden we onze jaarlijkse zomer BBQ in de tuin van het Stadsklooster. Opgeluisterd door de muziek van Sir Plus, was er op deze mooie zomeravond alle gelegenheid voor onze bezoekers om te genieten van een heerlijke maaltijd en elkaar in een feestelijke en gemoedelijke sfeer te ontmoeten. Op deze avond namen we ook afscheid van onze vrijwilligerscoördinator, Jolly van der Velden. Vanuit het team en het bestuur van het Straatpastoraat werd er stil gestaan bij haar werk in de afgelopen jaren. In het bijzonder ook tijdens de coronaperioden, waarbij Jolly de vrijwilligers wist te blijven motiveren en ondanks de moeilijke omstandigheden met hen manieren wist te vinden om maaltijden te kunnen blijven bereiden en verstrekken aan onze bezoekers. Ook Jolly werd bedankt voor al haar inzet.

 

En verder...

Daarnaast kwamen ook de straatkappers weer in het Stadsklooster langs om bezoekers die dat wilden te knippen en was er twee maal de mogelijkheid voor onze bezoekers om een reikibehandeling te ondergaan. Tot slot werden we enkele malen in de gelegenheid gesteld om aan de bezoekers groente en fruit uit te delen of toiletartikelen.