Blij met mutsen en sjaals

21 november 2019

Wool for Warmth (wol voor warmte) is een initiatief voor mensen die graag breien om nuttige dingen te maken voor dak- en thuislozen. 
Hoewel het initiatief vrij jong is, zijn er in Den Haag al meer dan 70 breiclubs en ook buiten de Hofstad is er belangstelling. Ook wordt er veel wol gedoneerd. Op de website van WfW en op Facebook is er meer over te lezen. 

Op vrijdag 11 oktober kwamen enthousiaste medewerkers van deze beweging naar het Stadsklooster met dozen vol gebreide artikelen en ook gebruikte kleding. 
Na de warme maaltijd mochten alle 120 bezoekers gratis een muts, een sjaal en twee kledingstukken meenemen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Een mooie opsteker voor de komende koude maanden!

Lees er meer over in de Nieuwsbrief van Wool for Warmth. Daarin ook een bericht over het wereldrecord breien, waarmee men komende zomer in het Guinness Book of Records wil proberen te komen.

Het Straatpastoraat is blij dat we in deze organisatie een partner hebben gevonden die ook in de toekomst mensen van de meest noodzakelijke artikelen kan voorzien om zich warm te houden.