Lunchspreekuur in de Vincentius Hof

19 mei 2020

Sinds er geen groepsbijeenkomsten mogelijk zijn, is de vrijdagse viering en maaltijd vervangen door een systeem van (inmiddels 60) bezorgmaaltijden, terwijl mensen die op straat leven een maaltijd aan het Westeinde af kunnen halen, gemiddeld zo'n 30 per week. 

Nu de coronamaatregelen ietwat versoepeld zijn, komt daar van maandag t/m donderdag een lunchspreekuur bij. Hierdoor wordt het op bescheiden schaal mogelijk dat pastors en bezoekers elkaar ook weer eens kunnen zien en spreken. 

De vrijdagse eetzaal van de Vincentius Hof is zodanig heringericht dat er maximaal 10 mensen tegelijk op een afstand van minstens anderhalve meter aan tafels kunnen zitten.

Vrijwilligers van het Straatpastoraat zorgen voor koffie, thee, melk, karnemelk, brood en soep, terwijl een van de pastors en een gastvrouw of gastheer in de zaal zijn om mensen te ontvangen en desgewenst (op gepaste afstand) met de gasten te spreken.
Een uitgekiend systeem van 'eenrichtingsverkeer' zorgt ervoor dat mensen nooit dichter dan anderhalve meter bij of langs elkaar hoeven te komen. 

Het lunchspreekuur is van maandag t/m donderdag dagelijks van 11.30 uur tot 13.00 uur. Omdat de Carolusschool weer is begonnen, is de toegang niet via het Westeinde en het schoolplein, maar via de achterkant van het gebouw, Korte Vleerstraat 230.