Vette dinsdag: pannenkoek

11 maart 2024

Dinsdag 13 februari is een nieuwe traditie ontstaan bij het Straatpastoraat. De laatste dag  van het carnaval  wordt dikke dinsdag (katholiek) of vette dinsdag (protestant) genoemd.

Nog een keer lekker schransen voor de vastentijd begint. Josette kreeg het idee om op deze dinsdag pannenkoeken te gaan bakken. Vrijdagavond bij de maaltijd van het Straatpastoraat werden er briefjes met de uitnodiging op de tafels gelegd.

Pannenkoek

Josette was al vroeg in de keuken van het stadsklooster. Op het aanrecht stonden 40 eieren, 15 pakken pannenkoekenmix, 10 liter melk en 3 pakjes roomboter.

Even later begon het bakken. 3 pannen stonden op het vuur. Gelukkig kwam er spoedig hulp van  Ed Joseph bij het bakken. Ondertussen was Kitty bezig koffie en thee te zetten en de tafels te dekken.  

Al ruim voor 12 uur waren de eerste bezoekers op het schoolplein. En om 12 uur stroomde de zaal vol. Kitty deelde de pannenkoeken uit terwijl in de keuken het bakken doorging. Meer dan 200 zijn er door Josette en Ed gebakken!

Pannenkoek

Er werd gesmuld. Sommigen aten meer dan 4 pannenkoeken met suiker of stroop. Een uur later verlieten de ongeveer 50 bezoekers met volle buiken het Stadsklooster. Gelukkig hielpen een aantal mensen met de afwas en het opruimen! Iedereen keek terug op een zeer geslaagd experiment.
Volgend jaar weer!

 

Pannenkoek