Valentijnsdag en andere verrassingen

21 februari 2020

Meer dan 120 schoenendozen, 'male' en 'female', gevuld met cosmetica en andere artikelen voor lichaamsverzorging, soms tot de rand toe, ingezameld en verzorgd door de Amerikaanse school en uitgedeeld door de vrijwilligers van de Church of our Saviour, die elke tweede en vierde vrijdag van de maand de warme maaltijd bij het Straatpastoraat verzorgen. Bovendien hadden zij de eetzalen versierd met vrolijke en liefdevolle decoraties. Valentijnsverrassingen die door onze bezoekers zeer werden gewaardeerd!

Daarmee werd een mooi vervolg geven aan een decembermaand en een Kerstperiode waarin ook al veel blijken van vrijgevigheid konden worden (uit)gedeeld.
Voor Sinterklaas ontvingen alle gasten een gesponsorde chocoladeletter, met daarbij een uitnodiging voor een ‘schoenenspreekuur’. Van het bisdom Rotterdam ontvingen we 225 paar schoenen, waarvan er in december ongeveer 100 werden uitgedeeld. Geen schoen zetten, maar schoen(en) krijgen dus. Wordt binnenkort vervolgd!

Rond Kerst werden 220 kerstpakketten uitgedeeld. De ‘big shopper’ werd door het Straatpastoraat gewoontegetrouw besteld bij André Lambooij van de Haagse Markt, die met (meer dan gewone) zorg en aandacht zorgde voor een tas met  nuttige spullen en lekkernijen. In natura werd nog het een en ander toegevoegd. Mutsen en sjaals via de actie ‘Wool for Warmth’, pakketjes met ‘toiletries’ door de Church of our Saviour en een sinaasappel en een mandarijn door groothandel Moerman uit Abbenbroek, die ons de hele maand december van fruit bij de maaltijden heeft voorzien.

 

Bijzondere vermelding verdienen ook de oliebollen op 3 januari, gratis ter beschikking gesteld door oliebollenkraam Jan Vermolen aan het Spui.

Daarnaast ontvingen we voor deze periode een flink aantal financiële giften en donaties, die het mogelijk maakten om deze donkere periode van het jaar een bijzonder karakter te geven en daarmee hopelijk wat te verlichten.
Zo werd er door een kookploeg van vrijwilligers op 20 december een viergangen Kerstdiner bereid, waarvan maar liefst 145 mensen hebben genoten.

Alle gevers, genoemd of ongenoemd, hartelijk dank!