Uniek project Straatpastoraat en Rotary

17 september 2018

Het idee werd geboren bij Harry Bruintjes, die lid is van de Rotary en tevens actief is als vrijwilliger bij het Straatpastoraat. Als vrijwilliger was hij dit voorjaar aanwezig bij de 'Maaltijd Omgekeerd', waarbij bezoekers van de maaltijden van het Straatpastoraat onder leiding van de bekende Haagse topkok Pierre Wind een heerlijke maaltijd verzorgden  voor de vrijwilligers. 
Zo ontstond het plan een dergelijke maaltijd ook eens te organiseren voor gasten van buitenaf, waarbij al snel aan leden van de Rotary werd gedacht. Op woensdag 19 september is het zover: een groep van zo'n 20 'straatburgers' verzorgt een maaltijd voor bijna 80 genodigde 'huisburgers'. Opnieuw onder de inspirerende leiding van Pierre Wind, terwijl de maaltijd net als de vorige keer muzikaal wordt opgeluisterd door Sir+. De opbrengst is, na aftrek van de onkosten, voor het Straatpastoraat, maar ook de helpers ontvangen deze keer een vergoeding. 
Naast een feestelijke maaltijd verwachten we ook een bijzonder kennismaking tussen mensen die elkaar in het dagelijks leven niet vanzelfsprekend ontmoeten. Zie hieronder ook het artikel over deze maaltijd in Straatnieuws.