'Thuislozen': straatpastor speelt gastrol in Koninklijke Schouwburg

21 oktober 2018

'Thuislozen' is een ontroerend en confronterend theaterevenement dat zich afspeelt in de zaal én op het podium, en gaat over mensen in onze maatschappij die om wat voor reden dan ook ‘buiten de boot vallen’. Het stuk toont ons een wereld die we allemaal herkennen, maar te vaak niet willen zien. We maken kennis met een hele reeks bijzondere mensen die op straat verblijven: “Buiten Gewone Mensen”. Hoewel het verlangen naar een beter leven, naar menselijk contact of naar herstel van wezenlijke familiebanden bij de meeste personages een belangrijke rol speelt, lukt het ze maar niet op dat te bewerkstelligen. In al hun (on)vermogen zoeken zij steun bij elkaar.

In het theaterstuk spelen naast de 14 acteurs ook elke avond twee lokale 'helden' mee, als zichzelf: lokale hulpverleners, stadsgenoten of vrijwilligers die zich om de eigen leefomgeving en de zorg voor anderen bekommeren. Door hen aan het woord te laten, worden de stemmen van de personages aangevuld met de stemmen en persoonlijke verhalen van mensen die de achterkant van hun stad kennen. In Den Haag is Klaas Koffeman een van hen.

Meer informatie over het stuk van de Zweedse schrijver Lars Noren en de voorstelling die gemaakt is door Theater Utrecht en Adelheid Roosen (Adelheid&Zina) vind je in bijgaande flyer.
Kaarten bestellen kan via de site van de Koninklijke Schouwburg.