Straatpastoraat wint Haagse Vrijwilligersprijs!

9 december 2021

In een feestelijk programma op Den Haag TV vanuit Het Paard werden de Haagse Vrijwilligersprijzen 2021 uitgereikt. Er waren prijzen in de categorieën individueel, teams en organisaties. Een aantal prijswinnaars werd in deze live uitzending thuis opgezocht en verrast, maar de uitreiking van de prijs voor organisaties vond plaats in de studio door wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid.
Het Straatpastoraat was een van de 19 genomineerde organisaties en Klaas Koffeman was uitgenodigd om in de studio aanwezig te zijn. Er waren twee geldprijzen beschikbaar van resp. € 1500 en € 3500.
De tweede prijs ging naar de Jonge Ooievaar, een buurtorganisatie voor jongeren in Laak. Het Straatpastoraat werd beloond met de eerste prijs.


Klaas mocht uit handen van de wethouder een cheque en de bijbehorende oorkonde in ontvangst nemen. “Dankzij jullie zit ik hier nu met deze prachtige prijs in handen”, zei de straatpastor/teamleider, toen hij zich even rechtstreeks tot ‘zijn’ vrijwilligers mocht wenden. “Het is een teken van waardering en erkenning dat jullie volledig toekomt”.  

 
De uitzending is terug te zien op www.haagsevrijwilligersprijzen.nl en via Den Haag TV. Het gedeelte met de uitreiking van de prijs voor organisaties begint ongeveer bij 1.49.00.