Reiki hervat, elke maand vanaf aanstaande vrijdag

14 maart 2022

Tot de coronapandemie uitbrak, waren vrijwilligers van Reiki elke maand een keer bij ons te gast aan het Westeinde. Omdat Reiki gebaseerd is op lichamelijk contact, maakte corona het onmogelijk om dit voort te zetten.
Maar nu kan het weer! De reiki-sessies worden elke derde vrijdag van de maand gegeven tussen 13.45 en 15.45 uur. Naast de sessies zelf is er ook ruimte voor persoonlijk contact bij een kopje koffie of thee. Als ingang gebruiken we de ‘achterdeur’, aan de Korte Vleerstraat 230 (het schoolplein is onder schooltijd niet toegankelijk).

Reiki wordt vrij vertaald als ‘universele energie’. Het behoort tot de alternatieve geneeswijzen en is gebaseerd op de overdracht van energie. In dit geval de energie die via de reiki-therapeut naar degene toegaat die behandeld wordt. Daarbij spelen de handen een belangrijke rol.
Hoewel Reiki in sommige godsdiensten een natuurlijke plek krijgt, heeft het op zich geen religieuze maar een therapeutische betekenis.   
De bedoeling van een reiki-behandeling is dat de energiebanen in het lichaam weer worden vrijgemaakt en eventuele blokkades worden opgeheven, waardoor je beter in je vel kan komen te zitten. Het gevolg is vaak en rustig en ontspannen gevoel en soms zelfs verlichting van pijnklachten.
Alle belangstellenden welkom, ook als je het gewoon een keer wilt proberen, of beter gezegd: ervaren!