Ook Straatpastoraat tot 1 juni op vrijdagen dicht

3 april 2020

Hoewel het door een eenrichtingssysteem bij de afhaalmaaltijd van afgelopen vrijdag over het algemeen goed lukte om de afstand van anderhalve meter te bewaren, hebben we nu toch het besluit moeten nemen om op vrijdagen dicht te gaan. Zowel voor bezoekers als voor de vrijwilligers, die de maaltijden koken en uitdelen, worden de risico's onder de nieuwste voorschriften te groot. 

Gelukkig is dit voor velen van onze regelmatige bezoekers geen probleem, omdat de gemeente Den Haag voor mensen die op straat leven in de afgelopen weken extra 24-uurs opvang heeft gecreëerd, voor een deel in hotels. Hier krijgen mensen ook maaltijden.

Voor andere bezoekers, voor wie het wegvallen van de maaltijd wél een probleem vormt, zoeken we via persoonlijk maatwerk naar oplossingen. Soms kunnen zij doorverwezen worden naar andere organisaties, zoals Resto van Harte, en soms kunnen we zelf via onze vrijwilligers een oplossing bieden. Afgelopen vrijdag hebben we per persoon geïnventariseerd wat de behoeften zijn. Regelmatige bezoekers die er toen niet waren, kunnen telefonisch contact met ons opnemen als zij een probleem hebben wat betreft maaltijden. Mensen die nog op straat zijn en die graag opvang willen, adviseren we om zich zo spoedig mogelijk te melden bij het daklozenloket, Binckhorstlaan 119-1. Het is van maandag t/m vrijdag dagelijks geopend van 9 tot 13 uur.