Jolly van der Velden aangesteld als vrijwilligerscoördinator

8 april 2020

Het gaat formeel om een aanstelling van 12 uur per week bij Stek. De vrijwilligerscoördinator wordt door Stek aan het Straatpastoraat ter beschikking gesteld. Haar taken bestaan vooral uit het organiseren en voorbereiden van de wekelijkse maaltijden bij het Straatpastoraat en het werven en begeleiden van vrijwilligers voor deze activiteit. 

Jolly van der Velden is van origine verpleegkundige en ze heeft allerlei functies in de gezondheidszorg gehad, waarvan de laatste elf jaar in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg) als coördinator kwaliteit en veiligheid. Daarnaast geeft zij trainingen voor de Parnassia Academie aan GGZ-professionals en schrijft (en fotografeert) ze, onder meer voor Kerk in Den Haag.
Tevens is zij lid van de Haagse Dominicus, een oecumenische geloofsgemeenschap, waar zij in het koor en ook op andere manieren actief is.

Jolly geeft aan dat ze ernaar uitziet om voor het Straatpastoraat aan het werk te gaan: "Ik heb er veel zin in! Ik heb onlangs een vrijdag meegedraaid en ben nogal onder de indruk van wat vrijwilligers daar neerzetten."

Vanwege de coronacrisis is het op dit moment nog moeilijk te voorspellen of de maaltijden na 1 juni weer op de gebruikelijke wijze kunnen worden gehouden, maar anders zal Jolly in ieder geval vanaf die datum bij de alternatieven betrokken zijn. We heten haar ook hier graag welkom en hopen op een mooie periode van goede samenwerking!