De herberg is weer open

14 december 2019

Ook buiten de herberg zelf is al te merken dat we in een bijzondere periode van het (kerkelijk) jaar zijn beland. Op het plein worden de bezoekers door de vrijwilligers onthaald op koffie, chocolademelk of andere warme dranken met iets lekker erbij. Ter verhoging van de sfeer en tegen de kou brandt het vuur in de vuurkorf. 

Binnen in 'Herberg de Stal' staat alles in het teken van de Kerststal en de figuren die daar traditioneel een plaats in krijgen. In de viering van Eerste Advent op 29 november is een levende kerststal gemaakt, maar daarbij is ook uitgelegd dat niet alle figuren in de stal rechtstreeks op de bijbel te herleiden zijn. Dit geldt zelfs voor de stal zélf. 

Levende kerststal Eerste Advent

Maar vervolgens wordt de stal week na week weer gevuld met de figuren die erin thuishoren sinds Franciscus van Assisi in 1223 de eerste kerststal introduceerde. En elke week vragen we ons af wat de betekenis is van al die dieren en personen. Dan blijkt dat daar vanuit de bijbel zeker veel zinvols over te zeggen valt. 

Wie belangstelling heeft kan het bijbehorende boekje eens doorkijken of zelf een bezoekje brengen. Welkom in 'Herberg de Stal'!