Geslaagde barbecue, ondanks beperkingen

30 juli 2021

Sinds de uitbraak van de covidpandemie vorig jaar maart moesten de wekelijkse maaltijden van het Straatpastoraat vervangen worden door afhaalmaaltijden. Zolang de anderhalvemeterregel nog geldt, blijft het moeilijk om in de eetzalen bij elkaar te komen. Door de versoepelingen van deze zomer, werd een maaltijd in de buitenlucht echter wél mogelijk. Daardoor kon op vrijdag 23 juli een barbecue in de kloostertuin gehouden worden.

Uiteraard moest nog wel rekening gehouden worden met beperkingen. In plaats van de gebruikelijke 120 tot 150 bezoekers, was er nu  slechts plaats voor 60 bezoekers, die verzocht werden aan tafel te blijven zitten.
In verband hiermee was besloten om de barbecue in twee sessies te houden. De vrije inloop werd vervangen door aanmelding vooraf. De deelnemerslijsten liepen gemakkelijk vol, waardoor de 120 plaatsen snel waren vergeven.

De mogelijkheid om na meer dan een jaar eindelijk weer eens met elkaar aan tafel te kunnen zitten, werd zeer gewaardeerd. Bovendien was het heerlijk weer en werd de stemming nog flink verhoogd door het optreden van het trio Sirplus. Marca, Matto en Hugo maakten er een muzikaal feestje van, dat door de aanwezigen enthousiast werd ontvangen.


Dankzij de inzet van een grote groep vrijwilligers, de salades en de toetjes van de kookploeg van de Church of our Saviour en het barbecuevlees (en vegetarisch) dat traditioneel geleverd wordt door slagerij Boektje, was ook de maaltijd zelf een succes. Tot tweemaal toe was het volop genieten in de prachtige tuin van het Stadsklooster.
Veel dank gaat ook uit naar vrijwilligersorganisatie NLcares, die door een royale donatie een groot deel van de onkosten dekte.  


Het is jammer dat maaltijden in de zalen nog niet mogelijk zijn, waardoor we voorlopig toch weer even verder moeten met afhaalmaaltijden. Er is voorzichtige hoop dat er in september misschien meer mogelijk zal worden, maar dat zal helemaal afhangen van de ontwikkeling van de pandemie en de maatregelen.

Vooralsnog blijft de recente praktijk dus nog bestaan: elke vrijdag om 16.30 kapelviering via ingang Korte Vleerstraat 230 en tussen 18 en 19 uur (gratis) afhaalmaaltijden via het schoolplein, Westeinde 101. Iedereen welkom!